KAN EN VIDEO på Facebook redde bedriften? Antageligvis ikke alene, men som en del av en helhetlig markedsføringsstrategi kan video være et av dine mest effektive verktøy.

Vi konsumerer mer video på nett enn noen gang. Statistikk fra Cisco viser at video står for over 80 % av all nettrafikk. På de fleste sosiale plattformer er det video som blir satset aller mest på, og det meste blir sett på mobiltelefonen. For eksempel skjer over 90 % av Facebooks innlogging via nettopp mobilen.

Video fanger oppmerksomheten mer enn noe annet medie, og gir deg muligheten til å formidle ditt budskap nøyaktig slik du vil. I en video kan man samle de fleste uttrykksformer i ett, tekst, musikk, dans, bilder og design.

Det er som sagt mye video på nett. Å skille seg ut i mengden og gjøre et inntrykk er ikke enkelt. Desto mer vi blir eksponert for, desto høyere krav stiller vi som konsumenter. Lista er høy. Og det bør den være, for vår tid her på jorden er verdifull. Hvorfor kaste bort tiden på dårlig innhold?

HVA VIL VI OPPNÅ med vår video? Dette er viktig spørsmål å stille seg før man setter i gang prosessen med en filmproduksjon. Da UiT, Norges arktiske universitet, trengte flere søkere til ernæringstudiet, ønsket de å lage en promoteringsvideo. Vi visste da at hensikten med filmen var å verve nye studenter. Flott! Vi vet hvem målgruppa er: unge mennesker mellom 18 og 30 år som er interessert i å studere. Vi kan og tenke oss at de som er interessert i kosthold også er interessert i trening. Se video –

Her får vi et innblikk i en av studentenes hverdag og erfaring så langt. Vi treffer forhåpentligvis målgruppa (målgruppa kan spesifiseres gjennom geografi og demografi i en betalt annonse på Facebook).

JEG HAR SETT videoen, hva nå? Innlegget på Facebook bør vise deg vegen videre. Legg ved link, eller en «Se mer – knapp», som tar deg til neste steg. Nå som vi har fanget oppmerksomheten og skapt interesse, er mottakeren villig til å fordype seg. På universitetets nettside kan du lese mer om studiet, få praktisk informasjon, og bli fulgt helt til døra, nemlig til påmeldingsskjemaet.

Som vi ser er videoen en del av den helhetlige strategien. Vi får og en pekepinn på hvem som kan være interessert i studiet gjennom å se på analysene fra filmen. Om vi skulle lagd flere poster, kunne vi valgt ut de som så filmen for videre eksponering. Facebook har mange flotte analyseverktøy å benytte seg av, og er veldig brukervennlige. Mer om disse i en annet blogginnlegg!

%d bloggere liker dette: